30 km-re Arad várostól és mindössze 3 km-re Lippától található a Lippai fűrdő, a nemzetközi szórakoztató központ.

A Lippai fürdő ismert a gazdag szénsavas vízről már a tizennyolcadik század óta.

Az üdülőhely már több mint 100 évvel ezelőtt épült, közel a gyógyforrásokhoz.

Az ásványvizet a tizenkilencedik század elején pásztorok fedezték fel.

A legenda szerint néhány pásztor megállt az erdőben, találtak egy forrást, ahonnan ittak vizet. Úgy hívták, hogy savanyú víz (széndioxid-tartalom miatt).

1900 után kezdődik a palackozás és az ásványíz árusítása, amikor még a ásványvízforrás, a Gloria Bank Lippához tartozott.

1928-ban a Lippai ásványvíz részt vesz egy kiállításon Bukarestben, ahol aranyérmet nyert. Így lett a királyi ház ásványviz szállitója. Így a két világháború közt a román királyi ház lippai ásványvizet fogyaszt.

A Lippai gyógyfürdők, 1892-től léteznek.

1902-ben kezdődik a kazánok építése és elhelyezése .1905- a forró fürdők épitése.

1933-ban a épül az úszómedence, söröző és 1945 után újra fejlesztik a rekreációs központot.

Jelenleg az üdülőhely fejlett szállást és kempinget ajánl nyugati szabványok szerint, az árak kedvezőek a turisták számára.

Továbbá azok számára, akik szeretnek horgászni és kikapcsolódni az üdülőhely halastóval rendelkezik, ponttyal, kárásszal és törpeharcsával.

Ugyanakkor az üdulőhelyen találhatóak színpadok és koncertekre való kijelölt helyek.

A Lippai fürdőkben saját ortodox egyház épült, amely szivesen fogad minden bevándorlót, hogy vasárnap és ünnepnapon  lelki támaszt találjon.

Hatalmas beruházás után, a Lippai fürdőket nevezhetnénk „A Maros gyöngyének”, mivel európai országokhoz méltó szolgáltotásokat kinál.